Βελτιωση της στρατηγικης σας

Οι συμβουλές που θα βρείτε παρακάτω θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την τακτική και στρατηγική που ακολουθείτε στο μπλάκτζακ. Προσπαθήστε να κατανοήσετε τα παρακάτω δεδομένα και να τα εφαρμόσετε με επιτυχία στο δικό σας παιχνίδι. Όλα είναι αποτελέσματα παικτών του mplaktzak που ασχολούνται επαγγελματικά με το δημοφιλές παιχνίδι τράπουλας.

1.    Μην μένετε σε μικρά νούμερα όταν οι υπόλοιπα παίκτες του τραπεζιού κρατάνε υψηλά χαρτιά. Για παράδειγμα αν παίζετε με άλλους δύο παίκτες και εσείς έχετε 10 , 2 με πρώτη θέση στο τραπέζι  και οι άλλοι έχουν 7, 8 και QQ. Ο ντίλερ εμφανίζει 5. Γνωρίζουμε ότι ο τελευταίος παίκτης δεν θα τραβήξει φύλλο και σύμφωνα με τη βασική στρατηγική του blackjack εσείς αλλά και ο άλλος παίκτης πάλι δεν θα τραβήξετε φύλλο . Αυτό το γεγονός βοηθάει απεριόριστα τον ντίλερ καθώς αν δεν τραβήξετε φύλλο τα 2,3,4,5,6 θα τον βοηθήσουν σίγουρα ενώ τα μόνα φύλλα που μπορούν να του κάνουν ζημιά είναι το 9 και τα 10άρια. Πρέπει να τραβήξετε νέο φύλλο ώστε ή να αυξήσετε το άθροισμα σας και να έχει περισσότερες πιθανότητες να καεί ο ντίλερ.

2.    Ο dealer μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε φύλλο . Ποτέ μην είστε σίγουρος για τον εαυτό σας. Πρέπει να μάθετε να χρησιμοποιείτε την επιλογή του surrender ή insurance όταν δεν έχετε ένα καλό χέρι και έχετε τοποθετήσει ένα υψηλό ποντάρισμα. Ποντάρετε στον επόμενο γύρο το ποσό αυτό. Δεν εννοούμε να το χρησιμοποιείτε συχνά αλλά όταν πρέπει. Με αυτόν τον τρόπο κάνετε το παιχνίδι αλάνθαστο και διαβάζετε τα χέρια πιο  εύκολα.

3.    Ακόμα και αν δεν κάνουμε μέτρημα φύλλων, είναι σύνηθες φαινόμενο μετά από 5 με 6 μικρά χαρτιά να έρθει ένα μεγάλο.

4.    Όταν κάνετε μέτρημα φύλλων και ο αριθμός είναι μικρός αρνητικός , όπως το -1 καλό θα ήταν να αυξήσετε το ποντάρισμα λίγο πιο υψηλά καθώς είναι πολύ πιθανό να φέρετε μπλακτζακ ή τουλάχιστον 20 .

5.    Μείνετε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι σας. Πάντα να υπολογίζετε τις κινήσεις σας καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Μην κάνετε κίνηση αν δεν την έχετε υπολογίσει καθώς μπορεί να βελτιώσει τη θέση του ντίλερ όχι μόνο απέναντι σας αλλά και σε ολόκληρο το τραπέζι. Ακόμα και να κοπή η ροή των φύλλων στην συνέχεια.

6.    Μην παίζεται μαζί με αρχάριους παίκτες. Μπορεί να ακούγεται σκληρό αλλά είναι μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές που υπάρχουν και οδηγούν στο δρόμο της επιτυχίας. Δεν γνωρίζουν πότε να  κάνουν split , να διπλασιάσουν, να τραβήξουν και πολλά ακόμα.

7.    Να έχετε πάντα αρκετά χρήματα για να παίζετε. Φυσικά δεν εννοούμε τα χρήματα που έχετε για το ενοίκιο του σπιτιού σας ή για τη διατροφή σας. Εννοούμε χρήματα που σας περισσεύουν από το   προϋπολογισμό σας ώστε να παίζετε άνετα και χωρίς φόβο καθώς είναι γνωστό το ρητό ότι τα φοβισμένα χρήματα δεν κάνουν νέα χρήματα. Ακόμα και όταν εφαρμόζεται την καλύτερη στρατηγική μπλάκτζακ που θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας πάρα πολύ, τίποτα στην ζωή δεν είναι εγγυημένο. Μπορεί να έχετε ένα υψηλό χέρι αλλά ο ντίλερ να σας κερδίσει λόγω μίας λεπτομέρειας που αγνοήσατε. Μην κάνετε πίσω, απλά ποντάρετε το ίδιο ποσό στον επόμενο γύρο κρατώντας την ψυχραιμία σας. Υπάρχουν πολλές φορές που όταν κάποιος σηκώνεται από τη θέση του ο επόμενος παίκτης, μπορεί και να κερδίζει συνεχόμενα.  Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχετε χρήματα για να παίζεται. Μοιράστε το ποσό σε ίσα μερίδια ώστε να σας αρκεί για πάρα πολλά χέρια. Ένας από τους πιο γνωστούς κανόνες διαχείρισης χρημάτων που υπάρχουν αναφέρει ότι αν το αρχικό ποντάρισμα είναι €10  ο παίκτης πρέπει να έχει τουλάχιστον €200  μαζί του. Στην διάρκεια του παιχνιδιού αν είναι κερδισμένος θα πρέπει να πολλαπλασιάσει το ποντάρισμα του επί 4 φορές δηλαδή €40, αν το χάσει το συγκεκριμένο χέρι να παίξει ακόμα μία φορά €40  και αν χάσει να κατέβει στα €20  για 2 με 3 χέρια και αν εξακολουθεί να χάνει να γυρίσει το στοίχημα του στα €10.