Κανονες

Το μπλάκτζακ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια όχι μόνο στα διαδικτυακά καζίνο αλλά και στα πραγματικά. Είναι ένα παιχνίδι που πολλοί παίκτες προτιμούν λόγω των απλών κανόνων που έχει αλλά και της έντονης δράσης που προσφέρει κατά τη διάρκεια του. Διαβάστε παρακάτω τους βασικούς κανόνες μπλάκτζακ.

Για να ξεκινήσει το παιχνίδι ο παίκτης πρέπει να τοποθετήσει το ποντάρισμά του στην ενδεδειγμένη θέση που βρίσκεται μπροστά του. Το ποντάρισμα αυτό εξαρτάται από τα όρια του τραπεζιού που πάντα θα πρέπει να γνωρίζετε. Αφού ολοκληρωθεί η φάση των πονταρισμάτων, ο ντίλερ ανακοινώνει την εκκίνηση της παρτίδας και μοιράζει τα φύλλα. Από ένα φύλλο σε κάθε παίκτη και ένα στον ίδιο, όλα ανοικτά. Ακολουθεί και δεύτερο ανοικτό φύλλο σε κάθε παίκτη, τελειώνοντας με το μοίρασμα σε αυτόν ένα κλειστό φύλλο. Άρα βρισκόμαστε σε σημείο που όλοι οι παίκτες έχουν μπροστά τους δύο ανοικτά φύλλα και ο ντίλερ ένα ανοικτό και ένα κλειστό.

Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο για το παιχνίδι, αφού σύμφωνα με το φύλλο που έχει κάθε παίκτης και το ανοικτό φύλλο του ντίλερ, θα πρέπει να πάρετε αποφάσεις για τη στρατηγική που θα ακολουθήσετε. Πρωταρχικός κανόνας στο μπλάκτζακ είναι να σχηματίσετε ένα άθροισμα πολύ κοντά στο 21 αν όχι 21 και φυσικά να μην το ξεπεράσετε αφού θα έχετε καεί και αυτομάτως χάσει την παρτίδα. Υπάρχει περιορισμός και για τον ντίλερ, πως για άθροισμα φύλλων κάτω από 17 είναι υποχρεωμένος να τραβήξει κάρτα ενώ για οποιοδήποτε άθροισμα ίσο ή πάνω από δεκαεφτά οφείλει να σταματήσει, ακόμα και αν χάνει από όλους τους παίκτες. 

Αφού λοιπόν συνυπολογίσετε τους παραπάνω κανόνες πρέπει να πάρετε την απόφαση για το πως θα παίξετε. Οι επιλογές που έχετε είναι τέσσερις. Αν έχετε ένα άθροισμα φύλλων κοντά στο 21 μπορείτε να σταματήσετε δηλώνοντάς το στον ντίλερ. Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με το φύλλο σας μπορείτε να τραβήξετε κάρτα. Το να τραβήξετε κάρτα ή να σταματήσετε είναι οι δύο πλέον βασικές κινήσεις, όχι όμως και οι μοναδικές. Αν σας έχουν μοιραστεί δύο ίδιες κάρτες, πχ δύο εξάρια, μπορείτε να ζητήσετε διαίρεση των καρτών. Αυτό σημαίνει πως τα εξάρια σας θα ανοίξουν σε δύο θέσεις, θα μοιραστεί από μία κάρτα ακόμα στο καθένα και αφού έχει τοποθετηθεί ένα ισόποσο ποντάρισμα και στην νέα θέση, τα χαρτιά σας θα παιχτούν το καθένα ξεχωριστά. Σημειώστε πως στη διαίρεση φύλλων το ποντάρισμά σας διπλασιάζεται αλλά παίζετε ταυτόχρονα δύο χέρια στην ίδια παρτίδα. Μία επιπλέον κίνηση που έχετε δικαίωμα να κάνετε είναι ο διπλασιασμός. Αν σας μοιραστούν φύλλα με άθροισμα μικρότερο του έντεκα, τότε μπορείτε να ζητήσετε διπλασιασμό του στοιχήματός σας, τοποθετώντας τις ανάλογες μάρκες στο κουτί σας και παίρνοντας μία μόνο κάρτα επιπλέον. Το αν θα διπλασιάσετε ή χωρίσετε τα φύλα σας εξαρτάται πάντα και από το ανοικτό φύλλο του ντίλερ. Για το πως παίζετε το μπλάκτζακ σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να διαβάσετε κάποια βιβλία στρατηγικής ή να συμβουλευτείτε πιο έμπειρους από εσάς παίκτες.

Ένας παίκτης πρέπει να γνωρίζει την αξία των φύλλων. Ο άσσος λοιπόν μετράει για ένα ή έντεκα , οι φιγούρες για δέκα και τα υπόλοιπα φύλλα ότι αναγράφει η αξία τους. Μπλάκτζακ κάνει ένας παίκτης αν στα πρώτα δύο φύλλα έχει άσσο και ένα δεκάρι ( είτε είναι φιγούρα είτε δέκα ). Σε περίπτωση μπλάκτζακ κερδίζετε αυτομάτως και η παρτίδα τελειώνει για εσάς, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση το παιχνίδι εξελίσσεται όπως περιγράψαμε παραπάνω. Σε περίπτωση που ο ντίλερ έχει μπλάκτζακ όλοι οι παίκτες χάνουν και η παρτίδα τελειώνει. Αν ο ντίλερ στο ανοικτό του φύλλο έχει άσσο τότε προσφέρεται στον παίκτη η ευκαιρία της ασφάλειας. Η ασφάλεια είναι ένα επιπλέον ποντάρισμα που μπορεί να τοποθετήσει ο παίκτης και είναι σε αξία το μισό του αρχικού πονταρίσματος. Αν ο ντίλερ έχει μπλάκτζακ και έχετε βάλει ασφάλεια τότε σας επιστρέφεται το αρχικό σας ποντάρισμα. Αν ο ντίλερ δεν έχει μπλάκτζακ, χάνετε την ασφάλεια και η παρτίδα εξελίσσεται κανονικά.

Διαβάστε περισσότερο αναλυτικά και μάθετε ποιοί είναι οι κανόνες μπλάκτζακ. Μόνο αν καταλάβετε πλήρως πώς παίζεται το μπλάκτζακ θα κατακτήσετε το παιχνίδι και θα γίνετε ένας επιτυχημένος παίκτης!